Kanin som kjæledyr

Når vi snakker om kjæledyr tenker nok de aller fleste på hund eller katt. Det finnes derimot mange andre alternativer som kan være vel så koselige.

En kanin trenger ikke like mye aktivisering og oppmerksomhet som en hund. Derfor er dette et godt alternativ for deg som har lange arbeidsdager. Disse dyrene kanin tilbringer mesteparten av tiden inne i et bur, noe som også gjør det enklere å få noen til å passe den når du er på ferie.

Kaniner egner seg altså ikke kun som kostyme fra partyking.no, de er også utmerkede kjæledyr.

De er veldig hengivne og passer utmerket sammen med barn. Lokker du på kaninen din vil den komme, og de elsker å bli kost med. Samtidig klarer de seg godt alene også. Likevel er det ikke sånn at du bare kan la den «seile sin egen sjø». De må få muligheten til å løpe på utsiden av buret i løpet av dagen, og de trenger oppmerksomhet fra deg. Når de løper rundt i huset må du hele tiden ha et øye på dem, da de skarpe tennene og det faktum at de er gnagere fort kan føre til at de gnager i stykker noe av inventaret, og i verste fall en ledning slik at de får støt.

Enten du har kaninen i en utegård eller i et bur inne er det viktig at den har et sted å gjemme seg. I tillegg må den selvfølgelig alltid ha tilgang på rent vann og mat. De er, som nevnt, gnagere, så det er viktig at de har noe å sette tennene i. I tillegg er de glade i å grave, så det må de også ha muligheten til.

Kaniner elsker å utforske. Har du kaninen boende inne kan du la den gå inn i rom den ikke normalt bruker å ha tilgang til. Det vil være som en ny verden for kaninen din. Har du en utegård, og du har plass til det, kan du ordne en egen løpegård til den.

Kaniner er renslige dyr. Ved å kastrere kaninen kan du også lykkes med å lære den til å bruke egen do. Du kan for eksempel bruke bunnen i buret, en kattedo eller lignende. Pass bare på å ha høy tilgjengelig da kaniner elsker å spise samtidig som de er på do. Som strø kan du bruke pellets.

Har du kaninen ute bør du passe på at buret holder 5-7 grader når det er kaldt ute. På den måten blir ikke temperaturforskjellen så stor når kaninen løper ut og inn, samtidig som at den får muligheten til å varme seg litt. Like viktig er det at den har tilgang til skygge når sola steker som verst.

Om du skal ha kaninen boende ute er det viktig at de er to. Kaniner er sosiale dyr og trenger selskap.

mts_wordx