Lag en kaninlekeplass i hagen

Kaniner trenger å være aktive. De er rett og slett noen livlige krabater, og selv om det finnes masse leker å få kjøpt, er det enda morsommere å lage ting selv. Det er faktisk ikke så vanskelig å lage en lekeplass til kaninen. Du må sørge for at området er inngjerdet, slik at kaninen er trygg. Hvis det er store rovfugler i nærheten, trenger lekeplassen kanskje til og med et nettingtak, slik at du kan la kaninen være ute alene.

Kaniner trenger plass

En kanin er ikke laget for å sitte i bur hele livet. Den trenger å være aktiv hele året, men samtidig må den beskyttes både mot kulde om vinteren og varme om sommeren. Et krypinn er alltid godt å ha i luftegården, men om vinteren må kaninen være innendørs det meste av tiden, gjerne i et eget rom, hvis du har det. Rommet må være oppvarmet.

Lag luftegård selv

Det er ikke så vanskelig å lage en god luftegård til kaninen, men det er et par ting du bør tenke på. Hvis du vil ha gode råd, kan du sjekke ut ulike nettsider med tips til selve byggingen. Kaninen skal ha stor plass, og som regel er det best å ha minst to kaniner samtidig, slik at de har selskap i hverandre. Buret må være sikret mot rev og grevling, og kaninene bør heller ikke klare å grave seg ut.

Fordelen med å bygge selv

Hvis du bygger luftegård og kaninhus selv, kan du spare penger, men du kan også tilpasse luftegården til omgivelsene dine. Det er jo ikke alle hager som er lite, så en ferdigkjøpt luftegård passer kanskje ikke inn hos deg. Byggmaterialer til luftegården kjøper du enkelt hos for eksempel byggevarehuset byggmax. Der kan du også få gode tips og råd av selgeren, hvis det er noe du lurer på.

Mer enn et oppholdssted

Det er viktig at luftegården er mer enn bare et oppbevaringssted. Sørg for å aktivisere kaninen på en eller annen måte. Du kan sette opp tunneler, hindre og andre utfordringer kaninen kan prøve seg på. Mange trener opp kaniner til å hoppe hinder, og det er morsomt både for kanin og eier. En flink kanin kan til og med konkurrere innen kaninhopping eller agility, men det krever selvsagt litt trening.

Tenk deg om før du skaffer et dyr

Du må alltid tenke deg nøye om før du skaffer deg et dyr, for du tar på deg et langvarig og til dels kostbart ansvar. En kanin kan leve i inntil 10 år, og du må både ha tid og anledning til å ta deg av den og skaffe alt den trenger av mat og utstyr. Når det er sagt, vil kaniner også gi deg veldig mye glede, og en kanin kan være et perfekt kjæledyr for deg og familien din.

mts_wordx