Kaniner i guiness recordbok

Mange kjenner til Guiness rekordbok. Da jeg var liten pleide jeg å legge merke til alle bibliotek som hadde denne boken i utvalget sitt. Jeg satt med boken i fanget og bladde og bladde. Jeg var fascinert over at så mye rart kunne havne i denne boka. Verdens lengste mann, verdens korteste mann og alt mulig som skilte seg ut. Det var interessant lesning fordi tilfellene er så unike. For å havne i Guiness rekordbok

må man søke om å sette en rekord eller bryte en gammel rekord. På nettsiden dere står det «Have you got what it takes to be a record-holder?»

I 2014 havnet det en kanin i Guiness rekordbok. Det var en hvit engelsk angora som bor med eieren sin i USA. Grunnen til at denne kaninen havnet i nettopp denne boken er den lange pelsen. Kaninen heter Franchesca og pelsen får daglig stell og spraying av eieren Dr Betty Chu. Hun er ekspert på den engelske angoraen og forteller at denne rasen lett kan forveksles med en pekingneser hund. Kaninens ansikt er lite og forsvinner nesten inn i pelsen som står som en sky rundt kroppen. Man får assosiasjoner til ull. En av kommentarene Dr Betty Chu har fått er : » er det virkelig en kanin inni der?»

Verdens eldste kanin het Flopsy og var fra Australia. Kaninen ble fanget i 1964 og levde i 18 år.

I Herning i Danmark gjorde en kanin seg kjent ved å hoppe hele 99.5 cm. Hendelsen er ikke filmet, men en dommer som pleier å dømme i kaninhoppekonkurranser var til stede og dokumenterte hoppet. Kaninen var svart og hvit og var medlem av Aase Bjerners hoppeklubb.

De lengste kaninørene i Guiness Recordbok tilhører kaninen Nipper`s Geronimo. Ørene ble målt til 79 cm. Bredden på ørene var 18.4 cm. Kaninen døde i 2006.

Man ser ikke for seg kaniner i basketball gjør man vel? Men Guiness sin nettside avslører at en amerikansk kanin ved navn Bini the bunny har gjort det skarpt innen ballsporten. Han har tatt rekord i å kaste ballen med treff i korga 7 ganger på ett minutt. Bini er en fire år gammel dvergvedder som har blitt trent av Shai Asor.

Verdens lengste kanin er Darius, en kjempekanin eid av Anette Edwards fra England. Den ble målt til 129 cm i april 2010.

mts_wordx