Kaniner som turistattraksjon

Den japanske øya Okunoshima er et meget unikt sted. Øya ligger i den østlige sjøen i Japan. Den er fylt med tusenvis av kaniner, og har med rette fått kallenavnet «kaninøya». Og hvordan det ble slik? Det finnes for tiden en kultur i Japan som heter Kawaii og som verdsetter nusselige og søte ting; f. eks. Hello Kitty og Pokemon. Mulig dette forklarer hvorfor kaninene er en mye større turistattraksjon enn giftmuseumet på øya. På denne øya ble det det nemlig utviklet giftgass under andre verdenskrig. Hvordan kom kaninene til øya? Var de en del av et eksperiment med utprøvning av gifter? Det er iallefall ikke tvil om at kaninene har fått formere seg fritt-uten å ha helseplager av giften den dag i dag. Turistene som kommer til øya blir omringet av kaniner. Kaninene er tamme og vant til å bli matet. En turist har skrevet om øya på siden

«wideopenpents.com» og tatt mange bilder og noen videoer fra sine møter med kaninene. En video som ligger på denne siden viser en turist som krasler med en pose og løper bortover med en gjeng med kaniner etter seg. Selvfølgelig mater hun dem også.

mts_wordx