Kaniner og dyrevern

Kaniner kan ikke si ifra når de blir forsømt. Man tenker ofte at dyr som blir forsømt ikke får mat eller sover i sin egen møkk eller blir slått og liknende. Hvor ofte tenker man på at kaniner, i likhet med mange høner; ikke får slippe ut av burene sine. Og hva skjer med de da? Det er hard kost det jeg nå skal presentere. Det er både provoserende og hjerteskjærende. Kaninen Erling på 10 år som har stått i buret sitt hele livet. I 2013 ble det avdekket ved hjelp av et røntgenbilde at han hadde en deformert kropp med manglende muskulatur. Videre hadde han leddgikt og slitasje i ryggen; noe som er kjent for å gjøre vondt. I artikkelen til dagbladet står det at det ikke var synlig at det var noe galt med ham så lenge han satt stille i buret sitt. Dyrebeskyttelsen sier i artikkelen at kaniner er et av de mest vanskjøttede kjæledyr man har. Ifølge dem er det ikke sjeldent at kaniner bare sitter i burene sine, men det er heller sjeldent at en vanskjøttet kanin blir oppdaget av en veterinær. Det er sjeldent at disse eierne tar med kaninen til dyrlegen. Sist i artikkelen står det at det går bedre med Erling-antakelig etter en tid hos dyrebeskyttelsen.

mts_wordx