Hvordan få nærhet til dyr i storbyen?

Alle kan dra nytte av våre firbente venner, enten de er katter, hunder, hester eller kaniner. Men det er ikke alle som har tilgang til å møte dem, klappe dem og ha nærhet til dem, spesielt når man bor i en storby. Jo, mange har katt og hund, men først og fremt fins det andre firbente dyr man helst ikke vil ha kontakt med.

Spesielt dyrene på gården ønsker vi mer kontakt med. Det kan gi bedre helse og et mer givende liv når man kan stelle og være med dyrene. Vi kan alle ha nytte av å fore kyrne, stelle med sauene, leke med hønene og kose med kaninene. Små søte kaniner kan vi ikke få nok av, de små ulldottene som alltid er nysgjerrige og tar i mot en matbit.

Besøke 4H

Som regel fins det en park eller en bygård i nærheten. Her kan man se og klappe de fine dyrene. Man kan være med i stell og gi dem mat. Kaniner elsker blader og grønt, så det er bare å plukke en stor håndfull. 4H er en livssynsnøytral organisasjon for barn og voksne som elsker dyr. 4H står for hode, hjerte, hender og helse.

Dekorere med kanin tapet

Skal man pusse opp så kan man dekorere md tapet i forskjellige farger og dyr. Fototapeter med kaniner gjør barnerommet lekent og innbydende. Det kan gi barnet trygghet og gjøre at det sover bedre. Farger kan være med på å gi barnet økt innlevelse og lekenhet. I stedet for å legge en grå tapet, så kan man vise barnet mangfoldet av farger på veggene.

Dyrehagen

I en dyrehage samler man en rekke dyr i en park. I hagen finner man også de tradisjonelle husdyrene, og garantert kaniner. De elskverdige dyrene vi ikke kan få nok av. Hagen har også mange andre dyr, og kanskje et oseanium. Her finner man gullfisk, delfiner og sjødyr. En tur i dyrehagen en gang i blant kan bøte på mangelen av nærhet til dyrene.

mts_wordx