Hva er forskjellen på en kanin og en hare?

Det er nok mange av oss som tenker at en kanin og en hare er det samme dyret, men det er det faktisk ikke. I denne artikkelen skal du få lære mer om hva som er forskjellen på en kanin og på en hare.

Forskjell fra fødselen av

Det er sånn at kaniner er født helt uten hår og de er faktisk blinde når de blir født. Dette er totalt motsatt fra hvordan en hare er når den blir født, for den har masse hår og kan se. Kaniner er rett og slett mer avhengig av sin mor når de blir født, mens harer kan hoppe rundt allerede etter en time etter fødselen. Dette er en utrolig stor forskjell!

Utseende

Det er ikke alltid man skjønner om det er en kanin eller en hare man ser på, men vi skal gi deg noen tips til hvordan du kan se forskjell. En hare er ofte utrolig mye større enn en kanin. De har lengre bakbein og større ører. Harer har også muligheten til å endre farge på pelsen gjennom året, mens kaniner har den samme fargen på pelsen hele tiden. Kaniner kan også bli veldig store altså!

Bosted

Det er også slik at kaniner og harer bor på forskjellige steder. Harer bor under bakken i små hull som de har gravd seg, mens kaniner bor over bakken. Det er derfor du ser kaniner i folks hjem som kjæledyr og ikke harer.

Noe som er rart er at de også liker forskjellige typer mat. Kaniner liker gress og grønnsaker (ja, gulrøtter), mens harer foretrekker barn og harde kvister.

Dette er bare noen av forskjellene mellom kaniner og harer, men vi håper at du har lært noe i dag. Det er jo absolutt informasjon som er nyttig å vite. Kanskje du får behov for det på en quiz snart?

mts_wordx