Derfor bør du skaffe kanin til barna

Når barna når en viss alder, så vil det alltid være mas om kjæledyr. Vi voksne har nok mye av ansvaret for dette, for det er jo tross alt vi som en gang brakte disse dyra inn i hjemmene våre. Nå har det rett og slett bare blitt en forventning til at barna skal kunne ha kjæledyr. Mest populære er selvfølgelig hunder og katter. Tett etter disse følger de mange gnagerne. De er minst like søte, men litt mindre selvstendige. De er derimot en desto bedre måte å lære barna ansvar. Enten det er å mate dem regelmessig, fylle på med høy i buret eller endre pellets grunnet avføring, så er det en god lekse for barna å ha sine egne dyr. En av de kanskje søteste gnagerne der ute finner vi i kaninene. Disse er mange barns favoritter, og dersom du velger denne, så kan du nok glede deg til at barna lærer mye. Kaniner er kjent for å være gode venner med mennesker også, så ikke frykt de store fortennene!

Krav til selvstendighet

Kaniner krever uten tvil at barna blir mer selvstendige og tar vare på dem. Samtidig er det på den andre siden noe enklere å bare la kaninen være i buret en hel dag. Da kan du legge nok mat og vann for dagen, og litt nytt høy. Når du kommer tilbake er kaninen garantert like fornøyd og sunn som da du dro. Å gjøre det samme med en hund eller katt har nok ikke en like god effekt. De trenger nemlig den samme kjærligheten. Med en kanin derimot, så kan du bare lukke buret, ta på deg en stilig polo jakke og dra en tur ut for å utforske verden. Ja, du blir mer bundet i den forstand at kaninen gjør fra seg inne i buret og trenger mat konstant, men samtidig trenger du ikke gå tur med den, du trenger ikke gi den samme dosen kjærlighet, og du kan kose deg ute når du vil. Det er kanskje den aller beste grunnen til å få en kanin.

Andre gode grunner

Dessuten er nok den nest beste grunnen uten tvil at du skal betale mye mindre for en kanin enn for eksempel en hund eller katt. Dessuten trenger du ikke bekymre deg for kastrering med mindre du skal ha en kanin til av motsatt kjønn. Sist, men ikke minst er veterinærregningene mye mindre. Dermed er dette det perfekte kjæledyret for barna, slik at de kan venne seg til å ta vare på noe litt mer dyrebart enn en iPad. Dette er rett og slett en prosess alle barn må gjennom, og kaninen er det perfekte dyret for dette formålet.

mts_wordx